Followers

Sabahan Chatters

Wednesday, December 8, 2010

Waiting For The End



Waiting For The End

This is not the end
This is not the beginning,
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something empty's within 'em

We say Yeah!
With fists flying up in the air
Like we're holding onto something
That's invisible there,
'Cause we're living at the mercy of
The pain and the fear
Until we dead it, Forget it,
Let it all disappear.

Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It's out of my control....

Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It's hard to let you go...

(Oh!) I know what it takes to move on,
I know how it feels to lie,
All I wanna do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last,
I wish it wasn't so...

(Oh!) I know what it takes to move on,

Tuesday, November 30, 2010

Hellow Sabahan People. Proud 2 Be Sabahan People!!



Salam 1 sabah dan salam damai, so cuti-cuti ni apa plan kamurang? tak kan tiada plan maw pigi mana-mana?
kamurang sudah beli pakaian christmas? hohohoh kalau saya awal lagi beli takut lari bajet nanti.. tapi kan macam gatal juga tangan saya maw pigi shoping time christmas, mesti banyak yang murah tu kan? banyak discount fuhh bikin jeles owhh... tak pa lar... tengok orang shopping pun cukup lar....

Kelmarin saya jalan-jalan dalam facebook a.k.a muka buka. jalan punya jalan saya terjumpa 1 fan page yang mimang tidak puas hati dengan sabah!!!!! ini link http://www.facebook.com/adenbell?success=1#!/pages/kami-benci-org-SABAH/116882928352230 fan page yang sangat-sangat tidak menyukai orang sabah, and saya rasa ini boleh buat tindakan ini.


saya hairan kenapa mereka sangat benci orang sabah, gambar sabah di kasi terbalik lagi?? adakah kita terlalu hebat sehingga di benci? atau sumandak-sumandak and tanakwagu-tanakwagu semua hensom-hensom? haha... biar lar dorang benci kita kerana makin dorang benci kita makin dorang ingat kita kan?? bertuah juga la kita ni kena ingat sampai mati, tapi saya harap juga pihak yang berkenaan sila rujuk hal ini kerana orang sabah tidak pernah buat benda macam ini...

so, kalau kamu maw lawat tu fan page lawat lar tapi jangan "like", kalau kamurang like mean kamurang pun salah seorang dari mereka yang membenci sabah yang tercinta ^___^

So, kita harus berbangga kerana menjadi ORANG SABAH BAH NI Kihoooiii!!!

Sunday, November 28, 2010

Just For Laugh Part 3~~ Have A Blessed Sunday ALL.



Alow~~ people~~ Wishing u all happy sunday and happy resting, for those working today may god bless u always amen. so, any planing today?

TERLUPA MAKAN

Pada satu malam isteri Udin mengejutkan udin yang sedang nyenyak tidur.

Isteri:  Bang, bangun bang...bangun la cepat

Abu:  hish apa ni kejutkan orang tengah-tengah malam ni

Isteri:  Abang lupa makan ubatla...cepatla bangun.. kan doktor dah pesan kena
          makan ubat sebelum masuk tidur.

Abu:  Ubat apa ?

Isteri: Ubat tidur.

Abu:  wtf!@#$%^&


NENEK Abu

Abu hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

Abu:      Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!

Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...

Abu:     Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Abu lagi mengingatkan)

Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.

Abu:     Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

Abu lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!

Abu terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh
dari motornya.

Abu:     Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat
agaknye?

Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!

Abu:     Nenek pegang kat mana?

Nenek: pagar rumah.

Abu:    Wtf!!!@#$%^&*."


Friday, November 26, 2010

Re: Mising girl Sudah di jumpai


Menurut Sumber-sumber yang di percayai, Missing girl sudah di jumpai dan sekarang sedang berada di balai polis karamunsing, so, siapa yang terjumpa atau yang kasi report jutaan terima kasih dan tidak lupa juga pada user Saya bangga saya orang sabah yang share link missing girl, begini lar baru urang sabah, tolong sama tolong. SABAH BAH NI KAW PIKIR!! Gambateh !!


Syukur tiada apa-apa terjadi ama ni sumandak.

Report : Missing Person!!!

Link Facebook 
 
Helow Warga Saya Bangga Saya Orang Sabah a.k.a Sabahan People... Ba Minta tolong sikit sama kamurang, pernah kah kamurang terjumpa atau terlihat ini perempuan? 3 hari sudah dia tidak balik di rumah. So if any 1 of u'll nampak this girl tolong bawa dia balik ke pangkuan parents dia atau please contact immediately Mr. Chris [017-8944543] atau Mr. John [016-8419634]

Pertolongan kamurang sangat-sangat di perlukan... kita tidak mau ada kes yang tidak di ingini nanti kan? so Please Sabahan People kita tolong cari ini perempuan. Kamurang ingat betul-betul ni muka, mana taw terjumpa di complex atau kedai kopi.

 So Sama-Sama la kita cari Missing Girl ini. So minta kamurang juga tolong share ini link to other user FB tq --> MISSING GIRL


Best regards,

SBSOS Admin

My Destiny ^___*


My Destiny Lyric "Yes its true that we are meant for each other"

 

 What if I never knew
What if I never found you
I'd never had this feeling
In my heart

How did this come to be
I don't know how you found me
But from the moment I saw you
Deep inside my heart
I knew

Baby, you're my destiny
You and I were meant to be
With all my heart and soul
I give my love to have and hold
And as far as I can see
You were always meant to be
My destiny

I wanted someone like you
Someone that I could hold onto
And give my love
Until the end of time

But forever was just a word
Something I'd only heard about
But now you're always there for me
When you say forever
I'll believe

Baby, you're my destiny
You and I were meant to be
With all my heart and soul
I give my love to have and hold
And as far as I can see
You were always meant to be
My destiny

Maybe all we need
Is just a little faith.
Cause baby, i believe
That love will find a way.
hey..

Oh baby, you're my destiny
You and I were meant to be
With all my heart and soul
I give my love to have and hold
And as far as I can see
From now till eternity
You were always meant to be
My destiny



Tuesday, November 23, 2010

Just For Laugh Part 2


English - Malay Dictionary

Beginilah akibatnya orang Malaysia menterjemahkan istilah-istilah Komputer.

Istilah:
Hardware: barang keras
Software : barang lembut
Joystick : batang bahagia
Plug and Play : cucuk dan main
Port : lubang
Server : pelayan
Client : pelanggan

Contoh:
"That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client."

Translated:
"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan mempergunakan batang bahagia jenis keras atau lembut. Batang bahagia itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."



Pemandu Teksi


Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan... Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan... Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??"

Feddy tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya... saya selalu berfantasi....maaf ya... saya sangat ingin mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu memang memberikan ketenangan buat encik... tapi saya ada syarat iaitu encik mesti masih single" kata Nurse...

Feddy gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... Feddy terus mencium nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan kembali.

Tapi feddy menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah berkahwin".

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata...

"Sudahlah encik... tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan... Saya juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam"

New Header

Heloooooowwwwwww warga SBSOS pa kabar kamurang ari ni??? Harap semua sihat walafiat ^__^. Hari ini hari selesa bertarikh 23 November 2010, 7 hari lagi mau masuk bulan December sudah, so any planing on December kah? 

Untuk pengetahuan, Baju, Pen, Sticker kereta handkerchief, Mug akan di jual tidak lama lagi so stay tune wif us ^__^. kalau ada apa² benda yang kamurang rasa maw tambah drop ur comment here :D.

Monday, November 22, 2010

Just For Laugh ^___^




Kahwin Lagi

Malam tu lepas makan malam, Ajoi lepak-lepak di depan TV sambil berbual dengan isterinya.
Suami: “Kalau abang meninggal, ayang menikah lagi tak?”

Isteri: “Tentu saja tidak! Ayang akan duduk dengan adik perempuan Ayang. Abang pulak camner kalau saya meninggal, abang nikah lagi tak?”

Suami: “Tentu sekali tidak , sama juga macam ayang… abang juga akan tinggal bersama dengan adik perempuan Ayang…

^___^


Rasa Nak Muntah

Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya.

"Kenapa nie nek. Pening ya," tanya pemuda tersebut.

"Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah," jawab nenek.

"Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar."

Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,"Boleh nek, tapi kenapa?"

Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”


Cara-Cara untuk menghilangkan stress



Kehidupan modern yang penuh dengan permasalahan, ditambah beban hidup yang menumpuk, membuat stress dan tertekan. Jika dibiarkan akan mengganggu secara psikologis. Namun ada banyak cara untuk meredakan stress, misalnya:

1. Atur tarikan nafas. Tarik nafas dalam – dalam dan hembuskan dengan perlahan, konsentrasi pada gerakan diafragma anda. Lakukan dua atau tiga kali, hingga mulai merasa terkendali.

2. Redakan ketegangan. Jika sedang duduk, berdirilah dan lakukan perenggangan yang lembut. Gerakan tangan dan lengan bergantian, lalu angkat bahu dan buat tubuh anda terasa rileks.

3. Bergerak. Lakukan jalan cepat, walaupun hanya jalan – jalan di seputar ruangan atau kamar mandi. Hal itu berguna untuk membantu melancarkan aliran darah. Bergerak secara teratur juga dapat membantu membakar efek negatif dari hormon stres.

4. Berteriak dan menjerit. Pergilah ke suatu tempat pribadi lalu berteriak dan menjerit sepuasnya. Cara itu dapat dipakai untuk terapi pereda stres.

5. Terapi Esensial Bunga. Petakan beberapa tetes sari bunga, seperti Bach Rescue Remedy, Jan de Vries Emergency Essence atau Australian Bush Flower Emergency Essence di lidah anda.

6. Berpikirlah positif. Pilih sesuatu yang layak, suatu pemikiran pribadi yang positif. Ulangi secara teratur pada diri anda sendiri.

Sunday, November 21, 2010

Sifat-Sifat Lelaki Dan Wanita Yang Perlu Anda Ketahui





Renung-renungkan lar  ^__^

Sifat-Sifat lelaki yang disukai wanita :

  • Percaya diri/Yakin pada diri sendiri - Keyakinan diri adalah kualiti utama yang sering dicari oleh wanita. Lakukan perkara yang terbaik misalnya kalau anda mahir bermain badminton teruskan bermain. Pada masa yang sama cuba bermain sukan lain juga. Cara ini membuatkan anda kelihatan lebih yakin dan matang.
    • Lelaki lucu - Jangan bercakap terlalu serius atau ketawa yang dibuat-buat. Tetapi berpatut padan dalam pergaulan. Lelaki yang gemar berjenaka dapat membangkitkan suasana ceria kepada teman wanitanya terutama apabila dia sedang bersedih.
      • Romantik - Lelaki romantik sentiasa menjadi idaman wanita. Harus diingatkan bahawa romantik bukan bermakna gatal dan mengada-ngada tetapi bijak mengambil hati dan pandai berkata-kata untuk mengawal keadaan.

        Have A BLESSED SUNDAY



        Morning Warga Saya Bangga Saya Orang Sabah [SBSOS], apa kabar kamurang?? apa pun keadaan kamurang saya harap kamurang semua ok biarpun tidak ok ^__^ hohoho... Senyuman tu penawar duka kan? So, apa planning kamurang hari ini? Picnic with family? jalan-jalan wif beloved one ^__^? Hang out wif fren, Watch cinema, K-box? Or just stay at Home? Hahahahaha... apapun kamurang buat hari ini hope semuanya berjalan dengan baik dan lancar. Pada driver tu, hati-hati kamurang drive k.. biar lambat asal selamat dia bilang tu pepatah melayu, betulkan?


        Well, saya rasa kamurang sudah tingu ini video tapi saya tidak bosan tengok ini video haha.. awal pagi lagi sudah saya watch ini video mimang tidak kering gusi tengok ni video hehehehe :D

        Saturday, November 20, 2010

        Collab With WSB


        1stly, Admin SBSOS mengucapkan jutaan terima kasi kepada semua warga Saya Bangga Saya Orang Sabah kerana sentiasa menyokong kami sama ada secara langsung mahupun tidak langsung ^__^. Hari Bertarikh 20 November 2010 Jam 10:20pm User SBSOS telah mencecah 47,650 orang dan saya tau angka ini akan bertambah sehingga ke 50k user menjelang hujung tahun chayooo chayooo warga SBSOS. Invite saja semua orang dalam friend list kamurang, kalau kamurang malas mau tekan satu-satu copy code ni:
        javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}

        Sebelum dan Selepas



        CINTA :(sebelum kahwin)
        C = cubit kiri, kanan rasa.
        I = impian indah ibarat syurga.
        N = nikah impian utama.
        T = taat setia membawa bahagia.
        A = awal dan akhir bersama-sama

        (selepas kahwin)
        C = cuka yang dituang pada luka.
        I = iblis yang merosak minda.
        N = nafsu semata-mata.
        T = tuba yang dibalas semula.
        A = api dalam neraka.

        Friday, November 19, 2010

        Tanda-tanda Wanita Tergoda Kepada Lelaki <-- Menurut Kajian lar Kunun


        1. Dia Tidak Senang Duduk

        Sesetengah wanita biasanya akan menunjukkan petanda awal yang tidak begitu jelas dan kemudian mengharapkan anda untuk mengambil alih peranan seterusnya. Jika anda berjaya mengesan petanda ini, hanya sedikit usaha mampu membuahkan hasil kerana 'pintu'nya telah terbuka untuk anda. Biasanya tanda-tanda awal ini ditunjukkan dengan berjalan mundar-mandir di belakang anda atau tidak sengaja terlanggar bahu sambil menjeling manja. Walaupun dia sekadar mengatakan 'Maaf!', itu adalah petanda yang perlu diberi tindakan segera.


        2. Tunjuk Minat

        Sewaktu berbicara dengannya, walaupun anda memperkatakan hal tidak munasabah, dia masih memberi komen membina. Setiap isu yang anda timbulkan mendapat sokongan daripadanya. Sama ada anda memang pandai berbicara atau dia menaruh minat mendalam terhadap anda. Lebih jelas lagi jika dia memainkan rambut sambil tersenyum manja setiap kali berbicara. Jika anda kurang yakin dengan maksud tersirat yang cuba disampaikan, dapatkan pandangan rakan yang ada bersama anda.



        Thursday, November 18, 2010

        Guide utk chatting di page

        Guide untk chat dalam chat roll.. kalau kamurang tidak dapat log in guna button Facebook.. maybe ada pop blocker d pc kamurang.. log in guna chatroll :D

        Wednesday, November 17, 2010

        SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 2010


        Crew-crew Saya Bangga Saya Orang Sabah [SBSOS] Mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA  kepada semua Muslimin dan Muslimat. Semoga Semua ceria-ceria belaka. Bagi mereka yang tidak dapat beraya bersama-sama

        Tuesday, November 16, 2010

        Saya Bangga Saya Orang Sabah

        Sorry Still Underconstruction.. if got any idea about this page plss drop ur comment tq





        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...